Regelmatig hoorden we een zucht wanneer de joekskapel van een andere vereniging de prins en raad naar boven blies. “Dit hoort toch echt bij carnaval. Jammer dat wij geen joekskapel meer hebben”. Reden genoeg om te onderzoeken of we daar verandering in konden brengen.

In het voorjaar van 2019 heeft de carnavalsvereniging enkele mensen benaderd om over het opzetten van een nieuwe joekskapel te brainstormen. Wat hebben we nodig? Wie zou er mee willen doen? Hoe moet het met de samenwerking tussen joekskapel en carnavalsvereniging? Genoeg om over na te denken.

Al snel werd duidelijk dat plezier voorop moest staan en dat de joekskapel echt onderdeel van de carnavalsvereniging moest worden. De joekskapel speelt tijdens onze eigen evenementen en gaat mee naar andere verenigingen als ze dat willen.

Het was prachtig om te zien dat al snel een 15-tal enthousiastelingen klaar stonden om mee te denken over de verdere stappen. Na twee gezellige bijeenkomsten in de kroeg, werd het voorlopige repertoire gekozen, werden her en der instrumenten tevoorschijn getoverd en konden de repetities beginnen.  

Na de vakantie ging het hard. Wekelijks werd er geoefend, want er moest en zou tijdens het prinsenbal gespeeld gaan worden. Behalve oefenen was er nog meer te toen. Er moest een naam komen, maar welke? Dat bleek een fluitje van een cent. De Bellebloazers werd het. Een naam die past bij de joekskapel, maar waarmee ook de band met de carnavalsvereniging wordt weergegeven.